Efecal
Aminoasit Şelatlı Sıvı Kalsiyum Çözeltisi, Yaprak gübresi
Bakanlık Lisans No | 647 |
Bakanlık Tescil No | |
Garanti Edilen İçerik | |
Kalsiyum (CaO) | % 12 |
Fiziksel Özellik | Sıvı |
Karışabilirlik | Karışım yapmadan ön karışım tavsiye edilir. |
Renk | Koyu Kahverengi |
Çözünürlük | Tamamı suda çözünür |
Ambalaj Şekli | 1 lt, 5 kg |
Kalsiyum (Ca) bitkilerde bir çok enzimi aktive eder. Ayrıca hücre duvarlarının yapısal bileşiklerinden biri olup, su hareketi, hücre gelişmesi ve bölünmesi üzerinde de önemli rollere sahiptir. Ayrıca bitkilerin azot ve diğer mineral maddelerinin alınması için gerekli olan bir besin elementidir. Bitkilerde hareketsiz olan bu besin elementi bitki gelişimi için devamlı bitkiye verilmelidir. Bitkiler Kalsiyum olmadan büyüyemezler. Kalsiyum, bitkiler tarafından Azot ve Potasyumdan sonra en çok tüketilen bir besin elementidir
Kalsiyum (Ca) Noksanlığında; Gövde ince ve odunumsu olurken, tomurcuklar ölebilir . Eski yapraklar normal renklerini koruyabilirler ancak yeni yapraklarda sararma görülür, Kök uçları ölür, sınırlı kök gelişimi olur. Bitki dokularında toksik etkisi olan okzalik asit miktarı artar. Sebzelerde çiçek burnu çürüklüğü ve uç yumuşaması oluşur. Meyve kabuğunun bozulması, kuruması, solması, meyvelerin çatlaması ve meyve etinin azalması ve meyve kabuğunda erken çürümeler meydana gelir.
Efecal’ın aminoasit ile katkılı olması bitkinin kalsiyum alımını arttıran bir yaprak gübresi dir. Efecal bitkilerde kalsiyumdan kaynaklanan arazları önleyen bir yaprak gübresidir Efecal meyvelerin sertliğini arttırır, meyvelerin depo ömrünü ve nakliyeye dayanıklılığını arttırır, çatlamaya karşı direncini sağlar. Efecal pamukta tarak tutumuna, bağlarda dane zararının güçlenmesine oldukça etkilidir. Efecal bitkilerde, diğer besin maddelerinin alınmasında, bitki ve toprakta bulunan toksik maddelerin çökelmesinde regülatör görevi yapar Efecal bitkinin sağlığı üzerinde, özellikle büyüme ve gelişme noktalarında gerekli olan önemli bir besin maddesidir
EFECAL UYGULAMA TABLOSU | |||
Bitkiler | Uygulama Zamanı | Uygulama Şekli | Doz |
MEYVE BAHÇELERİ Şeftali, Erik, Kayısı, Kiraz, Vişne, Elma, Armut, Ayva, Antepfıstığı vb. | Çiçeklenme döneminde | 100 Lt su ile yapraklara püskürtülür | 125 cc. |
Meyveler fındık iriliğine geldiğinde | 150 cc | ||
Narenciye, Zeytin | Çiçeklenme döneminde | 100 Lt su ile yapraklara püskürtülür | 100 cc. |
Meyveler ceviz iriliğine geldiğinde | 250 cc. | ||
Bağ | Çiçeklenme Sonu | 100 Lt su ile yapraklara püskürtülür | 100 cc. |
Koruk dönemi | 125 cc. | ||
Ben düşmeden hasata kadar | 100-150 cc. | ||
SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE Patates, Domates, Biber, Kavun, Karpuz, Hıyar, Fasülye v.b. | Çiçeklenme başlangıcında | Dekara yapraktan püskürtme ile | 100 cc. |
Çiçekte | 150 cc. | ||
Meyve döneminde | 150 cc. | ||
Pamuk | Taraklanma Dönemi | Dekara yapraktan püskürtme ile | 100 cc. |
Çilek | Çiçeklenme başlangıcında | Dekara yapraktan püskürtme ile | 100 cc. |
Meyve döneminde | 150 cc. | ||
SADECE GEREKLİ YERLERDE KULLANINIZ. ASLA UYGUN DOZ ORANLARINI AŞMAYINIZ. |