Rovazin

 Tamamı EDTA Şelatlı Çinko Kaynağı

Bakanlık Tescil No
Bakanlık Lisans No647
Garanti Edilen İçerik
Suda Çözünür Çinko (Zn)% 15 EDTA Şelatlı
Fiziksel ÖzellikToz
KarışabilirlikAlkali Reaksiyonlu İlaçlar ve Bordo bulamacı Hariç Tüm Kimyasallarla Karıştırılabilir.
RenkBeyaz
ÇözünürlükTamamı Suda Çözünür
Ambalaj Şekli1 kg, 5 kg

Çinko, klorofilin yapısında yer alır, Zn iyonları şeklinde organik asitlere bağlı bir şekilde bitki bünyesinde xylem (ksilem) dokusunda taşınır. Çinko bitki fizyolojisi açısından son derece önemli bir elementtir. Bitkilerde, enzimlerin yapı elementi olarak ve aktive edilmesinde, protein sentezinde, karbonhidrat metabolizmasında ve IAA sentezinde görevlidir.

Çinko Noksanlığında, Kök gelişmesi ve çimlenme zayıf olur. Meyve ve tohum oluşumu engellenir. Buğdayda kardeşlenme zayıf olur. Bitkilerin hastalıklara ve soğuğa dayanıklılığı azalır. Yaşlı yapraklarda ve damar aralarında sararmalar, boğum aralarında kısalmalar, yapraklarda kıvrılmalar, küçülmeler, meyve ağaçlarında genç sürgünlerde rozetleşme görülür

Rovazin bünyesinde bulunan yüksek orandaki aminoasit ve çinkonun mükemmel uyumu sayesinde bitkinin direk kalite ve verim üzerinde çalışmasını sağlar.
Rovazin kullanıldığı zaman, çinko noksanlığından kaynaklanan tüm olumsuzluklar ortadan kalkar, sağlıklı çiçek teşekkülü ve sonuçta kaliteli ürün elde edilir.
Rovazin bitkilerde çinko eksikliğinde yapraktan ve damla sulama sistemleri ile bitkiye verilen yüksek oranda alınabilir sıvı halde çinko kaynağıdır.
Rovazin bünyesinde bulunan organik asitler sayesinde kısa sürede bitkinin yaprakları tarafından bitki bünyesine alınır ve güvenle uygulanabilir.
Rovazin mısırda uzunlamasına klorotik soyulmalar, narenciye yapraklarında damarlar arası renk bozulması, sert çekirdekliler, elma ve armutta tipik rozet görünümü ve orak şekilli yaprak oluşumlarını ortadan kaldırır.
Rovazin soğuğa karşı direnci artırır ve düşük ısıya bağlı bitkisel gerilemelerden zarar gören bitkilerde büyümeyi tekrar canlandırır.

ROVAZIN UYGULAMA TABLOSU
BitkilerUygulama             SayısıUygulama DozuUygulama Zamanı
gr/dekargr./100 L. suMahlül             L./ dekar1.             Uygulama2.             Uygulama3.             Uygulama
Narenciye, Zeytin3250-300Çiçekten Önceİlk Çiçekten             30 Gün SonraYaz Sürgününde
Şeftali, Kayısı, Kiraz, Antepfıstığı2250-300Çiçekten Sonra15 Gün Sonra
Elma, Armut vb.2250-300Meyve Ceviz İriliğindeYaz Sürgününde
Bağ2 veya 3250-300Salkımlar Kapandıktan SonraDaneler Yumuşayana Kadar             10-14 Gün Arayla 1-2 Kez
Domates, Biber, Salatalık vb.3 veya 4250-300             100-150Çiçeklenme Başlangıcında10-15 Gün Sonra
Çeltik2 veya 350-10075Kardeşlenme BaşlangıcındaSapa Kalkma Dönemi30 Gün Sonra
Mısır160-1007520-30 cm. Boyda Tek Uygulama
Pamuk260-10075-100Tarak Öncesi15 gün Sonra
Kavun, Karpuz vb.2 veya 350-10075-100Çıkıştan 30-50 Gün Sonra10 gün Sonra
Şeker Pancarı1 veya 350-100806 Yapraklı Dönem15 gün Sonra
Süs Bitkileri3 veya 5250-300Kardeşlenme Başlangıcında15 gün Sonra
Soğan215075-100Dikimden 30-60 Gün Sonra10 gün Sonra
Yerfıstığı, Soya1 veya 2150-20075-100Çiçeklerin Tohumlama Evresinde15 gün Sonra
Fındık2100-150Yaprak Oluşumunda30 gün Sonra
Buğday, Arpa, Mercimek, Nohut120075-100Kardeşlenme Döneminde             Ot İlaçları İle Birlikte
SADECE GEREKLİ YERLERDE KULLANINIZ. ASLA UYGUN DOZ ORANLARINI AŞMAYINIZ.