Rovazin
Tamamı EDTA Şelatlı Çinko Kaynağı
Bakanlık Tescil No | |
Bakanlık Lisans No | 647 |
Garanti Edilen İçerik | |
Suda Çözünür Çinko (Zn) | % 15 EDTA Şelatlı |
Fiziksel Özellik | Toz |
Karışabilirlik | Alkali Reaksiyonlu İlaçlar ve Bordo bulamacı Hariç Tüm Kimyasallarla Karıştırılabilir. |
Renk | Beyaz |
Çözünürlük | Tamamı Suda Çözünür |
Ambalaj Şekli | 1 kg, 5 kg |
Çinko, klorofilin yapısında yer alır, Zn iyonları şeklinde organik asitlere bağlı bir şekilde bitki bünyesinde xylem (ksilem) dokusunda taşınır. Çinko bitki fizyolojisi açısından son derece önemli bir elementtir. Bitkilerde, enzimlerin yapı elementi olarak ve aktive edilmesinde, protein sentezinde, karbonhidrat metabolizmasında ve IAA sentezinde görevlidir.
Çinko Noksanlığında, Kök gelişmesi ve çimlenme zayıf olur. Meyve ve tohum oluşumu engellenir. Buğdayda kardeşlenme zayıf olur. Bitkilerin hastalıklara ve soğuğa dayanıklılığı azalır. Yaşlı yapraklarda ve damar aralarında sararmalar, boğum aralarında kısalmalar, yapraklarda kıvrılmalar, küçülmeler, meyve ağaçlarında genç sürgünlerde rozetleşme görülür
Rovazin bünyesinde bulunan yüksek orandaki aminoasit ve çinkonun mükemmel uyumu sayesinde bitkinin direk kalite ve verim üzerinde çalışmasını sağlar.
Rovazin kullanıldığı zaman, çinko noksanlığından kaynaklanan tüm olumsuzluklar ortadan kalkar, sağlıklı çiçek teşekkülü ve sonuçta kaliteli ürün elde edilir.
Rovazin bitkilerde çinko eksikliğinde yapraktan ve damla sulama sistemleri ile bitkiye verilen yüksek oranda alınabilir sıvı halde çinko kaynağıdır.
Rovazin bünyesinde bulunan organik asitler sayesinde kısa sürede bitkinin yaprakları tarafından bitki bünyesine alınır ve güvenle uygulanabilir.
Rovazin mısırda uzunlamasına klorotik soyulmalar, narenciye yapraklarında damarlar arası renk bozulması, sert çekirdekliler, elma ve armutta tipik rozet görünümü ve orak şekilli yaprak oluşumlarını ortadan kaldırır.
Rovazin soğuğa karşı direnci artırır ve düşük ısıya bağlı bitkisel gerilemelerden zarar gören bitkilerde büyümeyi tekrar canlandırır.
ROVAZIN UYGULAMA TABLOSU | |||||||
Bitkiler | Uygulama Sayısı | Uygulama Dozu | Uygulama Zamanı | ||||
gr/dekar | gr./100 L. su | Mahlül L./ dekar | 1. Uygulama | 2. Uygulama | 3. Uygulama | ||
Narenciye, Zeytin | 3 | 250-300 | Çiçekten Önce | İlk Çiçekten 30 Gün Sonra | Yaz Sürgününde | ||
Şeftali, Kayısı, Kiraz, Antepfıstığı | 2 | 250-300 | Çiçekten Sonra | 15 Gün Sonra | |||
Elma, Armut vb. | 2 | 250-300 | Meyve Ceviz İriliğinde | Yaz Sürgününde | |||
Bağ | 2 veya 3 | 250-300 | Salkımlar Kapandıktan Sonra | Daneler Yumuşayana Kadar 10-14 Gün Arayla 1-2 Kez | |||
Domates, Biber, Salatalık vb. | 3 veya 4 | 250-300 100-150 | Çiçeklenme Başlangıcında | 10-15 Gün Sonra | |||
Çeltik | 2 veya 3 | 50-100 | 75 | Kardeşlenme Başlangıcında | Sapa Kalkma Dönemi | 30 Gün Sonra | |
Mısır | 1 | 60-100 | 75 | 20-30 cm. Boyda Tek Uygulama | |||
Pamuk | 2 | 60-100 | 75-100 | Tarak Öncesi | 15 gün Sonra | ||
Kavun, Karpuz vb. | 2 veya 3 | 50-100 | 75-100 | Çıkıştan 30-50 Gün Sonra | 10 gün Sonra | ||
Şeker Pancarı | 1 veya 3 | 50-100 | 80 | 6 Yapraklı Dönem | 15 gün Sonra | ||
Süs Bitkileri | 3 veya 5 | 250-300 | Kardeşlenme Başlangıcında | 15 gün Sonra | |||
Soğan | 2 | 150 | 75-100 | Dikimden 30-60 Gün Sonra | 10 gün Sonra | ||
Yerfıstığı, Soya | 1 veya 2 | 150-200 | 75-100 | Çiçeklerin Tohumlama Evresinde | 15 gün Sonra | ||
Fındık | 2 | 100-150 | Yaprak Oluşumunda | 30 gün Sonra | |||
Buğday, Arpa, Mercimek, Nohut | 1 | 200 | 75-100 | Kardeşlenme Döneminde Ot İlaçları İle Birlikte | |||
SADECE GEREKLİ YERLERDE KULLANINIZ. ASLA UYGUN DOZ ORANLARINI AŞMAYINIZ. |