Magnezyum (Mg) bitki fizyolojisinde, içlerinde klorofil molekülünün merkez atomu olma görevinin de bulunduğu, eşsiz roller üstlenmektedir. Bu nedenle magnezyum bitkinin klorofil içeriğini ve karbonhidratların hem üretim hem de kullanımını etkilemektedir. Magnezyum aynı zamanda bitkilerdeki bir çok enzim sisteminin aktivitesi için önemlidir. Bu sistemler özellikle karbonhidrat metabolizması için çok önemlidir.
Magnezyum Noksanlığında;
Çiçek teşekkülünde önemli derecede azalmalar meydana gelir.
Kök kısa ve ifrazatlı bir hal alır.
Yaprak uçlarında ve damarlar arasında klorozis oluşumu başlar.
Bağlarda salkım felci oluşumu başlar.
Bitkinin bodur kalmasına sebep olur.
Magnesia tüm bu olumsuzlukları azaltıcı özelliğe sahip bir mikro element kaynağıdır.
Magnesia elmalardaki Phyloptosis in, Magnesia sebzelerin, meyvelerin, ve endüstri ürünlerinin alt yapraklarındaki damarlar arası klorozun önlenmesinde ve tedavisinde ,Magnesia bitkilerin virütik hastalıklara karşı mukavemet kazanmasında,çok etkili ve güçlü bir mikroelement kaynağıdır.
Magnesia
Suda Çözünür Magnezyum Oksit : % 5
Suda Çözünür Kükürt Trioksit : % 10
Stok kodu: Yok
Kategoriler: Makro Besin Elementleri
Litre | 1 Litre, 5 Litre, 20 Litre |
---|
İlgili ürünler
Makro Besin Elementleri
Makro Besin Elementleri
Bitki Gelişim Düzenleyicileri
Makro Besin Elementleri
Makro Besin Elementleri
Mikro Besin Elementleri