Aduva

Protein, Aminoasit, Peptit, Glutamik Asit, Mikro Besin Elementleri ve Azot Bileşimi

 

Bakanlık Tescil No.2687
Bakanlık Lisans No.313
Garanti Edilen İçerik
Toplam Azot (N)% 8
Amonyum Azotu (NH4-N)% 2.10
Nitrat Azotu (NH3-N)% 2.10
Üre Azotu (NH2-N)% 3,80
Organik Madde% 40
Suda Çözünür Çinko (Zn)% 0.7
Suda Çözünür Demir (Fe)% 0.4
pH4-6
Fiziksel ÖzellikSıvı
KarışabilirlikAlkali Reaksiyonlu İlaçlar ve Bordo Bulamacı Hariç Tüm Kimyasallarla Karışabilir
RenkKoyu Kahverengi- Siyah
ÇözünürlükTamamı Suda Çözünür
Ambalaj1 lt

 Aduva- Bio Activator

Aduva canlı organizmada bulunması gereken enzim, aminoasit, vitamin ve proteinleri ihtiva eden üstün kalitede bio activatör olarak kullanılır.
Aduva bünyesinde bulundurduğu enzimler ile toprakta bağlanmış olan yada bitki tarafından alınamayan bitki besin maddelerini parçalayarak alınabilir duruma getirir.
Aduva bünyesinde bulundurduğu proteinler ile, bitkilerin gelişme dönemlerinde maximum düzeyde almak zorunda oldukları proteinleri bitkiye en üst seviyede sağlar.
Aduva içerdiği vitaminler ve besin elementleri sayesinde, çimlenmeyi ve meyve tutumunu artırır. Ürünlerde kalite ve dayanıklılık sağlar. Meyvelerde renk oluşumu problemini ortadan kaldırır.
Aduva bünyesinde bulundurduğu çeşitli aminoasitler ile bitkilerin vasküler sistemini geliştirir. Bitkilerin virüslere ve vasküler hastalıklara karşı savunma sistemi oluşturmasına yardımcı olur. Bu sayede bitkilerin verim ve kalitesi artmış olur.
Aduva yüksek miktarda % 100 bitkisel kökenli(meyve, sebze,yosun vb.) doğal ve sıvı organik madde içerir,
Aduva toprak yapısını düzenler,
Aduva topraktaki mikrobiyolojik aktiviteyi hızlandırır,
Aduva doğal olarak içerdiği mikro besinler; bitki iz element ihtiyacının karşılanmasında önemli katkı sağlar,bu iz elementler organik asitlerle doğal şelat’ lar şeklindedir.
Aduva bünyesinde bulunan proteinleri oluşturan doğal amino asitler, bitki kökleri tarafından kolayca alınır,bitki bünyesinde kullanılırlar.Bu sayede bitki yapmak zorunda olduğu amino asitler yerine hazır amino asitleri kullanarak,erken ürün oluşumu ve kalite de artış sağlamış olur.
Aduva topraktaki tuzluluğun bitki gelişimine olumsuz etkisini azaltır.
Aduva bitkinin kolaylıkla alabildiği üç ayrı formda azot (nitrat,amino, ve amonyum) içerdiğinden, fide dönemlerinden başlayarak bitkilerin gelişme,ürün verme ve olgunlaşma dönemlerinde, soğuk ve sıcakta besin ihtiyacının karşılanmasında önemli destek oluşturur.
Aduva yoğunlaştırılmış organik yapısındaki potasyum sayesinde; bitkilerin ve ürünlerin soğuğa, kuraklığa ve hastalıklara dayanmasını, ayrıca hızlı,dengeli ve sağlıklı bir kök ve gövde oluşumunu sağlayarak verim ve kaliteyi artırır.

ADUVA UYGULAMA TABLOSU
BitkilerUygulama ZamanıUygulama ŞekliUygulama Dozu
MEYVE BAHÇELERİ             Şeftali, Erik, Kayısı, Kiraz,             Vişne, Elma, Armut, AyvaÇiçeklenme dönemiSu ile yapraklara pülverize edilir.150 cc. 1.Uygulama
Meyve döneminde250 cc. 2.Uygulama
Çiçeklenme dönemiDamlamadan gübre tankına tamamı boşaltılır.1 L./da.
Meyve döneminde1 L./da.
Turunçgiller, ZeytinÇiçek dönemindeSu ile yapraklara pülverize edilir.250 cc.
Meyveler fındık büyüklüğünde iken300 cc.
Çiçek dönemindeDamlamadan gübre tankına tamamı boşaltılır.1 L./da.
Meyveler fındık büyüklüğünde iken1 L./da.
BağSalkım uzama dönemiSu ile yapraklara pülverize edilir.Tek başına 250 cc.
Meyveler fındık iriliğine gelidiğindeTek başına 250 cc.
Çiçekten 15 gün sonra meyve iriltmek için150-200 cc.
Ben düşmeden150-200 cc.
Şeker Pancarı, Ayçiçeği,             Havuç, Turp, Kereviz3-5 yapraklı ikenSu ile yapraklara pülverize edilir.100 cc.
İlk uygulamadan 20 gün sonra150 cc.
Patates, Soya, Kimyon, Nohut,             Mercimek, Yer Fıstığı, Bakla,Çiçek ÖncesiSu ile yapraklara pülverize edilir.100 cc.
Çiçekten 20 gün sonra125 cc.
SEBZELER             Domates, Patlıcan, Biber, Pırasa, Kavun, Karpuz, Hıyar, Fasülye, Enginar Karnabahar, v.b.Fideler şaşırtıldığındaDamlamadan gübre tankına tamamı boşaltılır.500 cc./ da.
İlk çiçekte500 cc./ da.
İlk Meyvede1 L./ da.
Fide dönemindeSu ile yapraklara pülverize edilir.250 cc.
Bitkiler 3-5 yapraklı iken150 cc.
İlk çiçekte150 cc.
ilk meyveden sonra 20 gün ara ile200 cc.
TARLA BİTKİLERİ Mısır, Arpa, Buğday vb.Bitkiler 20-40 cm. oluncaSu ile yapraklara pülverize edilir.100 cc./ dekar
Tepe püskülü çıkarken150 cc./ dekar
3-5 yapraklı iken150 cc./ dekar
Kardeşlenmede ot ilaçları ile150 cc./ dekar
Çilek5-6 yapraklı oluncaDamlamadan gübre tankına tamamı boşaltılır.500 cc. / da.
Çiçeklenmeden önce1 L. / da.
20 gün ara ile1 L. / da.
5-6 yapraklı oluncaSu ile yapraklara pülverize edilir.150 cc.
Çiçeklenmeden önce200 cc.
20 gün ara ile250 cc.
SADECE GEREKLİ YERLERDE KULLANINIZ. ASLA UYGUN DOZ ORANLARINI AŞMAYINIZ.