Pot 50
Organik Gübre ile Potasyumun Kusursuz Bileşimi
Bakanlık Tescil No | 8967 |
Bakanlık Lisans No | 715 |
Garanti Edilen İçerik | |
Toplam Azot (N) | % 5 |
Potasyum (K) | % 15 |
Fiziksel Özellik | Sıvı |
Karışabilirlik | Alkali reaksiyonlu ilaçlarla ön karışım yapılması tavsiye edilir. |
Renk | Koyu kahve |
Çözünürlük | Suda tamamen çözünür |
Ambalaj Tipleri | 1 lt, 4 lt, 20 lt Bidon |
Azot bitki gelişmesi için gerekli metabolizmaları kontrol eden proteinlerin en kritik yapı taşlarından biridir. Klorofil moleküllerinde de kullanılmakta ve böylece fotosentezde de anahtar rol oynamaktadır. Azot bitkilerde güçlü bir gövde yapısı meydana getirir. Birlikte verildiği besin maddelerinin etkisini arttırıcı bir görev yapar. Meyvelerin zamanında olumunu ve hasadın beklenen süre içinde yapılmasını sağlar. Bitkilerin vejetatif gelişmesine direkt etkisi vardır.
Potasyum Protein sentezinden bitki su dengesinin ayarlanmasına kadar, bitki gelişimi için gerekli bir çok fizyolojik işlevlerin geniş bir yelpazesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Potasyum eksikliğinde, hastalıklara karşı zayıflama ya da direncinin azalması, meyve gelişiminde durgunluk ve meyve iriliğinin oluşmasında gecikme gibi durumlar oluşur. Ayrıca Potasyum şeker ve azot metabolizmasında etkilidir. Sentezlenen organik maddelerin bitkilerin gerekli olan diğer organlarına taşınmasını sağlar. Bitkilerin olgunluğa daha kolay erişmelerini sağlar. Bitkilerde ürün kalitesini geliştirir. Uygulama sonrası kısa sürede sonuç verir, %100 çözünürlüğü ile hızlı ve gözle görülür bir besleme sağlar, uygulama sistemlerinde tıkanmalara yol açmaz.
Pot 50 bileşimindeki, Azot ve Potasyumın mükemmel uyumu sayesinde meyve olgunlaşmasında ve meyvenin gerçek rengini alıp sarartılmasında oldukça etkili bir organik gübredir. Pot 50’de yüksek oranda bulunan tamamı alınabilir Potasyum, bitkinin tamamen verime ve kaliteye yönelik çalışmasını sağlar. Pot 50 bitkilerde meyve tutumu ile hasat arasında potasyuma en çok ihtiyaç duyulan dönemde bitkinin potasyum ihtiyacını karşılar ve meyve ve sebzelerin depolama ömrünü uzatan bir organik gübredir. Pot 50 bitkide meydana gelen gelişmede durma, olgunlaşmanın gecikmesi ve küçük meyve oluşumu gibi sorunları ortadan kaldırır. Pot 50 uygulama sonrası kısa sürede sonuç verir, %100 çözünürlüğü ile hızlı ve gözle görülür bir besleme sağlar, sulama sistemlerinde tıkanmalara yol açmaz. Pot 50 nin bileşimindeki Potasyum sayesinde meyve olgunlaşmasında ve meyvenin gerçek rengini alıp sarartılmasında oldukça etkili bir organik gübredir. Pot 50 de yüksek oranda bulunan tamamı alınabilir Potasyum ve Kükürt dengesi bitkinin tamamen verime ve kaliteye yönelik çalışmasını sağlar. Pot 50 bitkilerde meyve tutumu ile hasat arasında potasyuma en çok ihtiyaç duyulan dönemde bitkinin potasyum ihtiyacını karşıyan bir organik gübre olup meyve ve sebzelerin depolama ömrünü uzatır. Pot 50 bitkide meydana gelen gelişmede durma, olgunlaşmanın gecikmesi ve küçük meyve oluşumu gibi sorunları ortadan kaldırır.
POT 50 UYGULAMA TABLOSU | |||||
Bitkiler | Uygulama Zamanı | Uygulama Şekli | Doz | ||
Narenciye – Zeytin | Çiçeklenme dönemi | Toprağa Uygulanır | 200 cc./Ağaç | ||
Meyveler fındık iriliğine geldiğinde | 200 cc./Ağaç | ||||
Şeftali, Kayısı, Elma, Kiraz, Vişne, Armut, Badem, Antepfıstığı vb. | Çiçeklenme dönemi | 200 cc./Ağaç | |||
Meyveler görüldüğünde | 200 cc./Ağaç | ||||
Bağcılık | Salkım uzama dönemi | 50 cc./ Kök | |||
Çiçek tutturmak için | 50 cc./ Kök | ||||
Çiçekten 15 gün sonra | 100 cc./ Kök | ||||
Ben düşmeden | 100 cc./ Kök | ||||
Domates, Biber, kabak, Fasülye, Patlıcan, Hıyar, Sera bitkileri | Toprak hazırlığında | 10 lt/da. | |||
Fideler şaşırtılırken | 10 lt/da. | ||||
Birer hafta ara ile | 10 lt/da. | ||||
Mısır, Buğday, Arpa, Mercimek vb. | Toprak hazırlığında | 5 lt./da. | |||
Bitkiler 20-40 cm. olunca | 5 lt./da. | ||||
3-5 yapraklı dönem | 10 lt./da. | ||||
Pamuk | Toprak hazılığında | 5 lt./da. | |||
3-5 yapraklı dönem | 5 lt./da. | ||||
Tarak döneminde | 10 lt./da. | ||||
Çilek | Toprak hazırlığında | 10-15 lt./da. | |||
3-5 yapraklı dönem | 10-15 lt./da. | ||||
20 gün ara ile | 5 lt./da. | ||||
Fındık, Ceviz | Çiçekte | 150-200 cc./Ağaç | |||
Meyveler fındık iriliğine geldiğinde | 150-200 cc./Ağaç |