AzraGar
Protein, Aminoasit, Peptit, Glutamik asit ve Azot içeren organik gübre
Bakanlık Tescil No. | 1314 |
Bakanlık Lisans No. | 313 |
Garanti Edilen İçerik | |
Toplam Azot (N) | % 8 |
Amonyum Azotu (NH4-N) | % 2.10 |
Nitrat Azotu (NH3-N) | % 2.10 |
Üre Azotu (NH2-N) | % 3,80 |
Organik Madde | % 30 |
pH | 4-6 |
Fiziksel Özellik | Sıvı |
Karışabilirlik | Alkali Reaksiyonlu İlaçlar ve Bordo Bulamacı Hariç Tüm Kimyasallarla Karışabilir |
Renk | Koyu Kahverengi- Siyah (Dark Brown- Black) |
Çözünürlük | Tamamı Suda Çözünür (Whole) |
Ambalaj | 1 lt, 5 kg |
Azra-Gar canlı organizmada bulunması gereken enzim, aminoasit, vitamin ve proteinleri ihtiva eden organik sıvı gübredir.
Azra-Gar bünyesinde bulundurduğu enzimler ile toprakta bağlanmış olan yada bitki tarafından alınamayan bitki besin maddelerini parçalayarak alınabilir duruma getirir.
Azra-Gar bünyesinde bulundurduğu organik proteinler ile, bitkilerin gelişme dönemlerinde maximum düzeyde almak zorunda oldukları proteinleri bitkiye en üst seviyede sağlar.
Azra-Gar içerdiği vitaminler ve besin elementleri sayesinde, çimlenmeyi ve meyve tutumunu artırır. Ürünlerde kalite ve dayanıklılık sağlar. Meyvelerde renk oluşumu problemini ortadan kaldırır.
Azra-Gar bünyesinde bulundurduğu çeşitli aminoasitler ile bitkilerin vasküler sistemini geliştirir. Bitkilerin virüslere ve vasküler hastalıklara karşı savunma sistemi oluşturmasına yardımcı olur. Bu sayede bitkilerin verim ve kalitesi artmış olur.
Azra-Gar yüksek miktarda % 100 organik bitkisel kökenli (meyve, sebze,yosun vb.) doğal ve sıvı organik madde içerir,
Azra-Gar toprak yapısını düzenler,
Azra-Gar topraktaki mikrobiyolojik aktiviteyi hızlandırır,
Azra-Gar doğal olarak içerdiği mikro besinler; bitki iz element ihtiyacının karşılanmasında önemli katkı sağlar, bu iz elementler organik asitlerle doğal şelatlar şeklindedir.
Azra-Gar bünyesinde bulunan proteinleri oluşturan organik amino asitler, bitki kökleri tarafından kolayca alınır,bitki bünyesinde kullanılırlar.Bu sayede bitki yapmak zorunda olduğu amino asitler yerine hazır amino asitleri kullanarak,erken ürün oluşumu ve kalite de artış sağlamış olur.
Azra-Gar topraktaki tuzluluğun bitki gelişimine olumsuz etkisini azaltır.
Azra-Gar bitkinin kolaylıkla alabildiği üç ayrı formda azot (nitrat, amonyum ve organik azot) içerdiğinden, fide dönemlerinden başlayarak bitkilerin gelişme,ürün verme ve olgunlaşma dönemlerinde, soğuk ve sıcakta besin ihtiyacının karşılanmasında önemli destek oluşturur.
Azra-Gar yoğunlaştırılmış organik yapısındaki potasyum sayesinde; bitkilerin ve ürünlerin soğuğa, kuraklığa ve hastalıklara dayanmasını, ayrıca hızlı,dengeli ve sağlıklı bir kök ve gövde oluşumunu sağlayarak verim ve kaliteyi artırır.
AZRA-GAR UYGULAMA TABLOSU | |||
Bitkiler | Uygulama Zamanı | Uygulama Şekli | Doz |
MEYVE BAHÇELERİ Şeftali, Erik, Kayısı, Kiraz, Vişne, Elma, Armut, Ayva | Çiçeklenme dönemi | Su ile yapraklara pülverize edilir. | 150 cc. 1.Uygulama |
Meyve döneminde | 250 cc. 2.Uygulama | ||
Çiçeklenme dönemi | Damlamadan gübre tankına tamamı boşaltılır. | 1 L./da. | |
Meyve döneminde | 1 L./da. | ||
Turunçgiller, Zeytin | Çiçek döneminde | Su ile yapraklara pülverize edilir. | 250 cc. |
Meyveler fındık büyüklüğünde iken | 300 cc. | ||
Çiçek döneminde | Damlamadan gübre tankına tamamı boşaltılır. | 1 L./da. | |
Meyveler fındık büyüklüğünde iken | 1 L./da. | ||
Bağ | Salkım uzama dönemi | Su ile yapraklara pülverize edilir. | Tek başına 250 cc. |
Meyveler fındık iriliğine gelidiğinde | Tek başına 250 cc. | ||
Çiçekten 15 gün sonra meyve iriltmek için | 150-200 cc. | ||
Ben düşmeden | 150-200 cc. | ||
Şeker Pancarı, Ayçiçeği, Havuç, Turp, Kereviz | 3-5 yapraklı iken | Su ile yapraklara pülverize edilir. | 100 cc. |
İlk uygulamadan 20 gün sonra | 150 cc. | ||
Patates, Soya, Kimyon, Nohut, Mercimek, Yer Fıstığı, Bakla, | Çiçek Öncesi | Su ile yapraklara pülverize edilir. | 100 cc. |
Çiçekten 20 gün sonra | 125 cc. | ||
SEBZELER Domates, Patlıcan, Biber, Pırasa, Kavun, Karpuz, Hıyar, Fasülye, Enginar Karnabahar, v.b. | Fideler şaşırtıldığında | Damlamadan gübre tankına tamamı boşaltılır. | 500 cc./ da. |
İlk çiçekte | 500 cc./ da. | ||
İlk Meyvede | 1 L./ da. | ||
Fide döneminde | Su ile yapraklara pülverize edilir. | 250 cc. | |
Bitkiler 3-5 yapraklı iken | 150 cc. | ||
İlk çiçekte | 150 cc. | ||
ilk meyveden sonra 20 gün ara ile | 200 cc. | ||
TARLA BİTKİLERİ Mısır, Arpa, Buğday vb. | Bitkiler 20-40 cm. olunca | Su ile yapraklara pülverize edilir. | 100 cc./ dekar |
Tepe püskülü çıkarken | 150 cc./ dekar | ||
3-5 yapraklı iken | 150 cc./ dekar | ||
Kardeşlenmede ot ilaçları ile | 150 cc./ dekar | ||
Çilek | 5-6 yapraklı olunca | Damlamadan gübre tankına tamamı boşaltılır. | 500 cc. / da. |
Çiçeklenmeden önce | 1 L. / da. | ||
20 gün ara ile | 1 L. / da. | ||
5-6 yapraklı olunca | Su ile yapraklara pülverize edilir. | 150 cc. | |
Çiçeklenmeden önce | 200 cc. | ||
20 gün ara ile | 250 cc. | ||
SADECE GEREKLİ YERLERDE KULLANINIZ. ASLA UYGUN DOZ ORANLARINI AŞMAYINIZ. |