Azrofertil Phospor
Fosfor Ağırlıklı Damlama Gübresi
Bakanlık Tescil No | |
Bakanlık Lisans No | 313 |
Garanti Edilen İçerik | |
Organik Madde | % 45 |
Toplam Azot (N) | % 5 |
Fosfor (P2O5) | % 10 |
Fiziksel Özellik | Sıvı |
Karışabilirlik | Alkali reaksiyonlu ilaçlarla ön karışım yapılması tavsiye edilir. |
Renk | Koyu kahve |
Çözünürlük | Suda tamamen çözünür |
Ambalaj Tipleri | 15 kg |
Azot Bitki gelişmesi için gerekli metabolizmaları kontrol eden proteinlerin en kritik yapı taşlarından biridir. Klorofil moleküllerinde de kullanılmakta ve böylece fotosentezde de anahtar rol oynamaktadır. Bitkilerde güçlü bir gövde yapısı meydana getirir. Birlikte verildiği besin maddelerinin etkisini arttırıcı bir görev yapar. Meyvelerin zamanında olumunu ve hasadın beklenen süre içinde yapılmasını sağlar.
Fosfor Nükleik asitlerin kritik bir elementidir, bundan dolayı da bitkisel üretimde can alıcı bir rol oynar. Fosfor yaşam ve gelişme için olmazsa olmaz olan biyolojik enerji transfer mekanizmaları için de en fazla gerek duyulan bir elementtir. Fosfor köklenmeyi teşvik eder, bitkileri vejetatif aksamdan generatif aksama geçirir, çiçeklenmeyi teşvik eder, meyve kalitesini arttırır.
Azrofertil Phosfor boya ve filize kaçan bitkilerde boğum oranlarını kısaltır ve meyve tutumunu artıran bir damlama gübresi dir. Azrofertil Phosfordaki yüksek Fosfor ve Potasyum bitki tarafından kolaylıkla alınabilir halde olup kısa sürede etkisini gösterir. Azrofertil Phosfor içerisinde bulunan fosfor sayesinde, bitkilerde çiçeklenmenin artmasını teşvik eder, çiçek ve meyve dökülmelerini minimuma indirir. Azrofertil Phosfor uygulama sistemlerinde tıkanmalara yol açmaz.
AZROFERTIL PHOSFOR UYGULAMA TABLOSU | |||
Bitkiler | Uygulama Zamanı | Uygulama Şekli | Doz |
Narenciye – Zeytin | Çiçeklenme dönemi | Toprağa Uygulanır | 200 cc./Ağaç |
Meyveler fındık iriliğine geldiğinde | 200 cc./Ağaç | ||
Şeftali, Kayısı, Elma, Kiraz, Vişne, Armut, Badem, Antepfıstığı vb. | Çiçeklenme dönemi | 200 cc./Ağaç | |
Meyveler görüldüğünde | 200 cc./Ağaç | ||
Bağcılık | Salkım uzama dönemi | 50 cc./ Kök | |
Çiçek tutturmak için | 50 cc./ Kök | ||
Çiçekten 15 gün sonra | 100 cc./ Kök | ||
Ben düşmeden | 100 cc./ Kök | ||
Domates, Biber, kabak, Fasülye, Patlıcan, Hıyar, Sera bitkileri | Toprak hazırlığında | 10 lt/da. | |
Fideler şaşırtılırken | 10 lt/da. | ||
Birer hafta ara ile | 10 lt/da. | ||
Mısır, Buğday, Arpa, Mercimek vb. | Toprak hazırlığında | 5 lt./da. | |
Bitkiler 20-40 cm. olunca | 5 lt./da. | ||
3-5 yapraklı dönem | 10 lt./da. | ||
Pamuk | Toprak hazılığında | 5 lt./da. | |
3-5 yapraklı dönem | 5 lt./da. | ||
Tarak döneminde | 10 lt./da. | ||
Çilek | Toprak hazırlığında | 10-15 lt./da. | |
3-5 yapraklı dönem | 10-15 lt./da. | ||
20 gün ara ile | 5 lt./da. | ||
Fındık, Ceviz | Çiçekte | 150-200 cc./Ağaç | |
Meyveler fındık iriliğine geldiğinde | 150-200 cc./Ağaç |