Azro Select
Potasyum Ağırlıklı Yaprak Gübresi
Bakanlık Tescil No | |
Bakanlık Lisans No | 647 |
Garanti Edilen İçerik | |
Toplam Azot (N) | % 5 |
Potasyum (K) | % 35 |
MgO | % 3 |
Fiziksel Özellik | Mikronize Toz |
Karışabilirlik | Alkali reaksiyonlu ilaçlarla ön karışım yapılması tavsiye edilir. |
Renk | Açık Yesil |
Çözünürlük | Suda tamamen çözünür |
Ambalaj Tipleri | 1 kg |
Azot bitki gelişmesi için gerekli metabolizmaları kontrol eden proteinlerin en kritik yapı taşlarından biridir. Klorofil moleküllerinde de kullanılmakta ve böylece fotosentezde de anahtar rol oynamaktadır. Azot bitkilerde güçlü bir gövde yapısı meydana getirir. Birlikte verildiği besin maddelerinin etkisini arttırıcı bir görev yapar. Meyvelerin zamanında olumunu ve hasadın beklenen süre içinde yapılmasını sağlar. Bitkilerin vejetatif gelişmesine direkt etkisi vardır.
Potasyum Protein sentezinden bitki su dengesinin ayarlanmasına kadar, bitki gelişimi için gerekli bir çok fizyolojik işlevlerin geniş bir yelpazesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Potasyum eksikliğinde, hastalıklara karşı zayıflama ya da direncinin azalması, meyve gelişiminde durgunluk ve meyve iriliğinin oluşmasında gecikme gibi durumlar oluşur. Ayrıca Potasyum şeker ve azot metabolizmasında etkilidir. Sentezlenen organik maddelerin bitkilerin gerekli olan diğer organlarına taşınmasını sağlar. Bitkilerin olgunluğa daha kolay erişmelerini sağlar. Bitkilerde ürün kalitesini geliştirir. Uygulama sonrası kısa sürede sonuç verir, %100 çözünürlüğü ile hızlı ve gözle görülür bir besleme sağlar, uygulama sistemlerinde tıkanmalara yol açmaz.
Azro Select bileşimindeki , Azot ve Potasyumın mükemmel uyumu sayesinde meyve olgunlaşmasında ve meyvenin gerçek rengini alıp sarartılmasında oldukça etkilidir. Azro Selectda yüksek oranda bulunan tamamı alınabilir Potasyum, bitkinin tamamen verime ve kaliteye yönelik çalışmasını sağlar. Azro Select bitkilerde meyve tutumu ile hasat arasında potasyuma en çok ihtiyaç duyulan dönemde bitkinin potasyum ihtiyacını karşılar ve meyve ve sebzelerin depolama ömrünü uzatır. Azro Select bitkide meydana gelen gelişmede durma, olgunlaşmanın gecikmesi ve küçük meyve oluşumu gibi sorunları ortadan kaldırır. Azro Select uygulama sonrası kısa sürede sonuç verir,%100 çözünürlüğü ile hızlı ve gözle görülür bir besleme sağlar,uygulama sistemlerinde tıkanmalara yol açmaz. Azro Select in bileşimindeki Potasyum sayesinde meyve olgunlaşmasında ve meyvenin gerçek rengini alıp sarartılmasında oldukça etkilidir. Azro Select de yüksek oranda bulunan tamamı alınabilir Potasyum ve Kükürt dengesi bitkinin tamamen verime ve kaliteye yönelik çalışmasını sağlar. Azro Select bitkilerde meyve tutumu ile hasat arasında potasyuma en çok ihtiyaç duyulan dönemde bitkinin potasyum ihtiyacını karşılar ve meyve ve sebzelerin depolama ömrünü uzatır. Azro Select bitkide meydana gelen gelişmede durma, olgunlaşmanın gecikmesi ve küçük meyve oluşumu gibi sorunları ortadan kaldırır.
AZRO SELECT UYGULAMA TABLOSU | |||||||
Bitkiler | Uygulama Sayısı | Uygulama Dozu | Uygulama Zamanı | ||||
gr/dekar | gr./100 L. su | Mahlül L./ dekar | 1. Uygulama | 2. Uygulama | 3. Uygulama | ||
Narenciye, Zeytin | 3 | 250-300 | Çiçekten Önce | İlk Çiçekten 30 Gün Sonra | Yaz Sürgününde | ||
Şeftali, Kayısı, Kiraz, Antepfıstığı | 2 | 250-300 | Çiçekten Sonra | 15 Gün Sonra | |||
Elma, Armut vb. | 2 | 250-300 | Meyve Ceviz İriliğinde | Yaz Sürgününde | |||
Bağ | 2 veya 3 | 250-300 | Salkımlar Kapandıktan Sonra | Daneler Yumuşayana Kadar 10-14 Gün Arayla 1-2 Kez | |||
Domates, Biber, Salatalık vb. | 3 veya 4 | 250-300 100-150 | Çiçeklenme Başlangıcında | 10-15 Gün Sonra | |||
Çeltik | 2 veya 3 | 50-100 | 75 | Kardeşlenme Başlangıcında | Sapa Kalkma Dönemi | 30 Gün Sonra | |
Mısır | 1 | 60-100 | 75 | 20-30 cm. Boyda Tek Uygulama | |||
Pamuk | 2 | 60-100 | 75-100 | Tarak Öncesi | 15 gün Sonra | ||
Kavun, Karpuz vb. | 2 veya 3 | 50-100 | 75-100 | Çıkıştan 30-50 Gün Sonra | 10 gün Sonra | ||
Şeker Pancarı | 1 veya 3 | 50-100 | 80 | 6 Yapraklı Dönem | 15 gün Sonra | ||
Süs Bitkileri | 3 veya 5 | 250-300 | Kardeşlenme Başlangıcında | 15 gün Sonra | |||
Soğan | 2 | 150 | 75-100 | Dikimden 30-60 Gün Sonra | 10 gün Sonra | ||
Yerfıstığı, Soya | 1 veya 2 | 150-200 | 75-100 | Çiçeklerin Tohumlama Evresinde | 15 gün Sonra | ||
Fındık | 2 | 100-150 | Yaprak Oluşumunda | 30 gün Sonra | |||
Buğday, Arpa, Mercimek, Nohut | 1 | 200 | 75-100 | Ot İlaçları İle Birlikte | |||
SADECE GEREKLİ YERLERDE KULLANINIZ. ASLA UYGUN DOZ ORANLARINI AŞMAYINIZ. |