Efecal

Aminoasit Şelatlı Sıvı Kalsiyum Çözeltisi, Yaprak gübresi

Bakanlık Lisans No647
Bakanlık Tescil No
Garanti Edilen İçerik
Kalsiyum (CaO)% 12
Fiziksel ÖzellikSıvı
KarışabilirlikKarışım yapmadan ön karışım tavsiye edilir.
RenkKoyu Kahverengi
ÇözünürlükTamamı suda çözünür
Ambalaj Şekli1 lt, 5 kg

Kalsiyum (Ca) bitkilerde bir çok enzimi aktive eder. Ayrıca hücre duvarlarının yapısal bileşiklerinden biri olup, su hareketi, hücre gelişmesi ve bölünmesi üzerinde de önemli rollere sahiptir. Ayrıca bitkilerin azot ve diğer mineral maddelerinin alınması için gerekli olan bir besin elementidir. Bitkilerde hareketsiz olan bu besin elementi bitki gelişimi için devamlı bitkiye verilmelidir. Bitkiler Kalsiyum olmadan büyüyemezler. Kalsiyum, bitkiler tarafından Azot ve Potasyumdan sonra en çok tüketilen bir besin elementidir

Kalsiyum (Ca) Noksanlığında; Gövde ince ve odunumsu olurken, tomurcuklar ölebilir . Eski yapraklar normal renklerini koruyabilirler ancak yeni yapraklarda sararma görülür, Kök uçları ölür, sınırlı kök gelişimi olur. Bitki dokularında toksik etkisi olan okzalik asit miktarı artar. Sebzelerde çiçek burnu çürüklüğü ve uç yumuşaması oluşur. Meyve kabuğunun bozulması, kuruması, solması, meyvelerin çatlaması ve meyve etinin azalması ve meyve kabuğunda erken çürümeler meydana gelir.

Efecal’ın aminoasit ile katkılı olması bitkinin kalsiyum alımını arttıran bir yaprak gübresi dir.  Efecal bitkilerde kalsiyumdan kaynaklanan arazları önleyen bir yaprak gübresidir Efecal meyvelerin sertliğini arttırır, meyvelerin depo ömrünü ve nakliyeye dayanıklılığını arttırır, çatlamaya karşı direncini sağlar. Efecal pamukta tarak tutumuna, bağlarda dane zararının güçlenmesine oldukça etkilidir. Efecal bitkilerde, diğer besin maddelerinin alınmasında, bitki ve toprakta bulunan toksik maddelerin çökelmesinde regülatör görevi yapar Efecal bitkinin sağlığı üzerinde, özellikle büyüme ve gelişme noktalarında gerekli olan önemli bir besin maddesidir

EFECAL UYGULAMA TABLOSU
BitkilerUygulama ZamanıUygulama ŞekliDoz
MEYVE BAHÇELERİ             Şeftali, Erik, Kayısı, Kiraz, Vişne, Elma,             Armut, Ayva, Antepfıstığı vb.Çiçeklenme döneminde100 Lt su ile yapraklara             püskürtülür125 cc.
Meyveler fındık iriliğine geldiğinde150 cc
Narenciye, ZeytinÇiçeklenme döneminde100 Lt su ile yapraklara             püskürtülür100 cc.
Meyveler ceviz iriliğine geldiğinde250 cc.
BağÇiçeklenme Sonu100 Lt su ile yapraklara             püskürtülür100 cc.
Koruk dönemi125 cc.
Ben düşmeden hasata kadar100-150 cc.
SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE             Patates, Domates, Biber, Kavun, Karpuz, Hıyar, Fasülye v.b.Çiçeklenme başlangıcındaDekara yapraktan             püskürtme ile100 cc.
Çiçekte150 cc.
Meyve döneminde150 cc.
PamukTaraklanma DönemiDekara yapraktan             püskürtme ile100 cc.
ÇilekÇiçeklenme başlangıcındaDekara yapraktan             püskürtme ile100 cc.
Meyve döneminde150 cc.
SADECE GEREKLİ YERLERDE KULLANINIZ. ASLA UYGUN DOZ ORANLARINI AŞMAYINIZ.