Aduva canlı organizmada bulunması gereken enzim, aminoasit, vitamin ve proteinleri ihtiva eder.
Aduva bünyesinde bulundurduğu proteinlerile, bitkilerin gelişme dönemlerinde maximum düzeyde almak zorunda oldukları proteinleri bitkiye en üst seviyede sağlar.
Aduva içerdiği vitaminler ve besin elementleri sayesinde, çimlenmeyi ve meyve tutumunu artırır. Ürünlerde kalite ve dayanıklılık sağlar. Meyvelerde renk oluşumu problemini ortadan kaldırır.
Aduva bünyesinde bulundurduğu çeşitli amino asitlerile bitkilerin vasküler sistemini geliştirir. Bitkilerin virüslere vevasküler hastalıklara karşı savunma sistemi oluşturmasına yardımcı olur. Bu sayede bitkilerin verim ve kalitesi artmış olur.
Aduva yüksek miktarda % 100 bitkisel kökenli (meyve, sebze, yosun vb.) doğal ve sıvı organik madde içerir.
Aduva doğal olarak içerdiği mikrobesinler; bitki iz element ihtiyacının karşılanmasında önemli katkı sağlar, bu izelementler organik asitlerle doğal şelatlar şeklindedir.
Aduva bünyesinde bulunan proteinleri oluşturan doğal amino asitler, bitki kökleri tarafından kolayca alınır, bitki bünyesinde kullanılırlar. Bu sayede bitki yapmak zorunda olduğu amino asitler yerine hazır amino asitleri kullanarak, erken ürün oluşumu ve kalite de artış sağlamış olur.