Mono canlı organizmada bulunması gereken enzim, aminoasit, vitamin ve proteinleri ihtiva eder.
Mono bünyesinde bulundurduğu proteinler ile, bitkilerin gelişme dönemlerinde maximum düzeyde almak zorunda oldukları proteinleri bitkiye en üst seviyede sağlar.
Mono içerdiği vitaminler ve besin elementleri sayesinde, çimlenmeyi ve meyve tutumunu artırır. Ürünlerde kalite ve dayanıklılık sağlar. Meyvelerde renk oluşumu problemini ortadan kaldırır.
Mono bünyesinde bulundurduğu çeşitli amino asitler ile bitkilerin vasküler sistemini geliştirir. Bitkilerin virüslere ve vasküler hastalıklara karşı savunma sistemi oluşturmasına yardımcı olur. Bu sayede bitkilerin verim ve kalitesi artmış olur.
Mono yüksek miktarda % 100 bitkisel kökenli (meyve, sebze, yosun vb.) doğal ve sıvı organik madde içerir.
Mono doğal olarak içerdiği mikrobesinler; bitki iz element ihtiyacının karşılanmasında önemli katkı sağlar, bu izelementler organik asitlerle doğal şelatlar şeklindedir.
Mono bünyesinde bulunan proteinleri oluşturan doğal amino asitler, bitki kökleri tarafından kolayca alınır, bitki bünyesinde kullanılırlar. Bu sayede bitki yapmak zorunda olduğu amino asitler yerine hazır amino asitleri kullanarak, erken ürün oluşumu ve kalite de artış sağlamış olur.